Barbershop

Barbershop is een makkelijk in het gehoor liggende manier van close harmony zingen. Een kenmerkend onderdeel van Barbershop is de presentatie. De basis van de presentatie ligt in het zingen met een natuurlijke uitstraling. Vrolijkheid, verliefdheid of weemoed worden overgebracht met de klank en de tekst maar ook met mimiek en lichaamstaal. Het standaard uit het hoofd zingen bevordert het contact met het publiek. Er wordt gezongen in vier stempartijen. Het gevoel om samen mooie akkoorden te maken zorgt ervoor dat je alleen maar meer wilt zingen en daar ligt nou juist de basis om een echte barbershopper te worden. De vier stemmen zijn als volgt verdeeld:

LEADS – zingen de melodie

Leads
Leads

Willeke Pol, Miets Hoge, Saskia van der Meer, Gemma Meeldijk, Jeanet Speckmann, Trijnie Bronsink, Theresia Rook, Carla Averesch, Jeannette Huiskamp, Maddy den Ouden en Olga van der Hoop.

 

 

 TENORS – zingen hoog en zacht boven de leads

Tenors
Klein maar Groot(s)!!

Antoinette Vriesema , Henriette van der Werff (sectional leader)

 

 

 

 

 

BARITONS – zingen als een schaduw soms onder en dan weer boven de leads.

Baritons
Èchte BARI-notesMarianne van Beerschoten, Joja Nuninga,           Lea Plakke, Betsy Duns(sectional leader)

Marianne van Beerschoten, Joja Nuninga, Lea Plakke, Betsy Duns(sectional leader),           Liesbeth Blom, Wil Wesselink, Margaret Hesp en Janneke Leenman

 

BASSEN – zingen de lage noten voor een solide basis van het akkoord

Bassen
Bas(is) van de sound

Bep Dijkman, Aggie Noest, Lia Oude Alink, Janine Kloosterboer, Ellen Ritzema, Liesbet van der Zwan(sectional leader), Marieke Karman, Jolijn Rietbergen.