De Dirigente

Onze dirigente Joalien van den Houten.

Mijn naam is Joalien van den Houten. Van jongs af aan heb ik in koren gezongen. Op Goeree-Overflakkee en Zeeland ben ik begonnen met het ontwikkelen van mijn zangstem in een koor en kreeg ik zangles van Wim Boer. Na mijn toelatingsexamen in 2015 kreeg ik zanglessen aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle van Harry van Berne (tenor). Sinds 2018 volg ik zanglessen bij Heleen Koele (sopraan) in Zwolle.

Van zingen word ik enorm gelukkig. Ik zing als solist, maar ben ook ensemble- en koorzanger. Ik ben niet de enige die gelukkig wordt van zingen, want wekelijks heb ik groepen mensen voor me die hier ook erg blij van worden. En om die mensen met elkaar muziek te laten maken, vind ik fantastisch. Naarmate de repetities vorderen en je dichter bij een concert of uitvoering komt, zie ik de glinstering in de ogen van de koorleden als ze zelf ook horen dat het mooi klinkt wat ze samen doen. Dat is mooi om te zien.

Naast zingen en dirigeren ben ik op verschillende vlakken bezig in de muziek. Zo heb ik in 2019 stichting Magna Musica opgericht, ben ik organisator van Landgoedconcerten bij kasteel Cannenburch in Vaassen, geef ik blokfluit- en zangles en organiseer ik voor basisschoolleerlingen Open Podium Kampen, ben ik medeorganisator van de Gouden Zaalconcerten in Stedelijk Museum Kampen etc.

Andere koren die ik dirigeer zijn het Nunspeets Kleinkoor, Parvo Talento (IJsselmuiden), Hervormd Kinderkoor IJsselmuiden, projectkoor Follow Up (Holten), het koor en ensemble van stichting Magna Musica (Kampen).