De Dirigente

tinie

Op jonge leeftijd ben ik begonnen met zingen. Eerst in het kinderkoor van de lagere school en later in het jongerenkoor. Na de verhuizing naar Ede ging ik op zoek naar een nieuw koor, dat werd Valley Voices. Mijn eerste kennismaking met barbershop en a capella zingen.  Toen ik section leader van de baritones werd, dacht ik “ik ga eens een basis cursus dirigeren doen, want ik doe maar wat met die handen”.

En van het een kwam het ander.  Al snel volgden er meerdere opleidingen (zowel dirigeren alsook zangmethodiek) , cursussen en workshops, want dirigeren, en alles wat daarbij komt kijken,  vond ik toch  wel erg leuk.

Bij Valley Voices werd ik assistent dirigent en al snel had ik daarnaast ook mijn eigen koor: een gemengd ouderenkoor.  Momenteel ben ik als dirigent verbonden aan het mannenkoor de Dolphin Barber Mates uit Harderwijk en vaste (zang)coach bij vrouwenkoor Follow Up uit Holten.

Ik ben heel blij dat ik daarnaast nu ook dirigent mag zijn van Swinging Woodnotes.
Inmiddels hebben we al een paar repetities samen gehad, waardoor we al een beetje aan elkaar gewend zijn.

Het is een warme, hartelijke groep vrouwen, die bereid is hard te werken om van noten en tekst mooie, oorstrelende muziek te maken.
Ik ben ervan overtuigd dat we samen een mooie muzikale reis gaan maken.

Tinie Gootzen

 

Assistent Dirigent

Olga van der Hoop is onze assistent dirigent.

Ze werd al een paar jaar gecoached door onze dirigent Wil Saenen en vervangt Tinie regelmatig met groot enthousiasme.

Inmiddels heeft ze zoveel ervaring opgedaan dat ze nu zelfs dirigent geworden is van het koor New Achord uit Harderwijk.