De Dirigente

Onze dirigente Ruth Klijn.

Mijn naam is Ruth Klijn(1985) woonachtig in Deventer. In 2008 ben ik afgestudeerd aan het conservatorium voor de opleiding docent muziek in Enschede. Tijdens mijn studie volgde ik de Kurt Thomas cursus, een zomercursus voor dirigenten. In juni 2012 heb ik de Meerjarige dirigenten opleiding(MDO) in Utrecht afgerond. Mijn muzikale carriere begon toen ik bijna 10 jaar was,  met pianoles.

Ongeveer 11 jaar heb ik onderricht gehad op dit instrument. Na de middelbare school ging ik naar het conservatorium voor de opleiding Docent muziek( voorheen schoolmuziek). Tijdens en na mijn opleiding heb ik zangles gehad, zowel licht als klassiek. Na mijn studie heb ik veel gewerkt als vakleerkracht muziek, dirigent van een kinderkoor, als AMV docente op muziekscholen en heb ik muziekworkshops gegeven.

Tegenwoordig ben ik naast dirigente van Swinging Woodnotes, dirigente van: Popkoor sh’Boom, vrouwenkoor Viva la musica en vocalgroup Reverse uit Deventer. Daarnaast geef ik pianolessen en ben ik voice over en stemacteur.